Adrian Zuckerman az Egyesült Államok új romániai nagykövete

Adrian Zuckerman

Megszavazta 2019. november 20-án az amerikai szenátus Adrian Zuckermant az Egyesült Államok romániai nagykövetének. Kinevezése 65 támogató és 30 ellenszavazatot kapott – közölte honlapján az USA szenátusa.

Adrian Zuckermant június 20-án hallgatta meg a washingtoni szenátus külkapcsolatokkal foglalkozó bizottsága. Akkor azt mondta, az USA érdekeinek Romániában való képviseletével szeretné meghálálni az amerikaiak vendégszeretetét. „Ha jóváhagyják kinevezésemet, állandó támogatást kívánok nyújtani a korrupció elleni küzdelemhez. A korrupció elleni harc és az igazságügyi rendszer függetlensége alapvető fontosságú Románia jóléte és hosszú távú biztonsága tekintetében” – idézte Zuckermant a The Washington Times.

Adrian Zuckerman szakmáját tekintve ügyvéd. 10 éves volt, amikor Romániából az Amerikai Egyesült Államokba emigrált, folyékonyan beszél románul. Első egyetemi diplomáját a Massachusetts Institute of Technologyn (MIT) szerezte, majd a New York Law School jogi karát is elvégezte. 1984 óta tagja a New York-i ügyvédi kamarának. Jelenleg partner a Seyfarth Shaw LLP nemzetközi jogi tanácsadó cégben. Korábban az Epstein Becker & Green New York ingatlan- és vállalati ügyekért felelős alelnöke volt, azt megelőzően pedig a Lowenstein Sandler ügyvédi iroda ingatlanügyekért felelős elnökeként tevékenykedett. 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *