Felhívás a külföldön élő román állampolgárokhoz

2020-ban, amikor az országok vezetői jellemzően összefogtak a lakosság védelmében, Romániában bűnbakot keresnek ismét a magyar közösségben. Klaus Iohannis államfő azzal támadta a romániai magyar közösséget az utóbbi időben, hogy a magyarokkal megegyezni, nekik jogokat adni a román nemzet elárulását jelenti.

Decemberben hatalmas megmérettetés előtt áll az erdélyi magyar közösség. A parlamenti választáson eldől, hogy a felerősödő magyarellenes hangulatban lesz-e aki képviselje a magyar embereket a törvényhozásban. A parlamenti képviselet az egyedüli garanciája annak, hogy jogaik megmaradjanak.  

Ahhoz viszont, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elindulhasson a választáson, a külföldön élő, román állampolgársággal rendelkező magyarok segítségére is szükség van. Négyezer aláírást kell összegyűjtenünk október 6-ig a diaszpórában ahhoz, hogy az RMDSZ listáját iktatni lehessen a külföldi szavazókörzetben.  

A HHRF ezért arra kéri a román állampolgársággal is rendelkező, nem Romániában élő támogatóit, hogy írják alá az RMDSZ támogatói ívét, ami online is elérhető.

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *