Remembering László Hámos, Continuing His Legacy, Keeping Our Promise

 

Kedves Barátunk,

Nehéz szívvel osztjuk meg szomorúságunkat, amelyet a HHRF társalapítójának, példaképünknek és barátunknak, Hámos László elhunytának egy éves évfordulóján érzünk.

Munkásságának ezen pár perces, a zsúfolásig telt Kolozsvári Magyar Színházban, 1990 novemberében mondott beszédrészletével szeretnénk méltó emléket állítani. 

 

László életéről és munkásságáról honlapunkon olvashat bővebben, ahol  gondolatait is megoszthatja az e célból nyitott emlékkönyvben. Élete fontosabb állomásairól szóló  képeket itt nézheti meg.

„Szilárd meggyőződésünk, hogy ezt az utat járjuk, és nem térünk le róla mindaddig, amíg célunkat el nem értük” – valljuk továbbra is szervezetünk alapítójával együtt. László elkötelezettsége, lendülete és éleslátása, a kisebbségben élő magyar közösségek jogainak tiszteletben tartása ügyében mutatott meg nem alkuvása örökké hiányozni fog.

De szomorúságunkban sem feledkeztünk meg a neki tett ígéretről, arról, hogy élete munkáját folytassuk. Örömmel és büszkeséggel számolhatunk be arról, hogy a HHRF és a ReConnect Hungary Birthright Program tovább működik és fejlődik. Egy sor új programunk „bevetésre készen áll”, több másik pedig fejlesztés, tervezés alatt van.

Honlapjainkon, Facebook oldalainkon és csoportjainkban naprakész információkat találhat mindazokról a tevékenységekről és tervekről, amelyeken dolgozunk.

ReConnect Transylvania+ ösztöndíjasunk, Sarah Carroll nemrég tért haza Floridába féléves kolozsvári tartózkodása után. Amennyiben sikerül összegyűjtenünk a szükséges forrást, a következő ösztöndíjasunk szeptemberben indul Erdélybe, ahonnan – a helyi magyar közösség életébe bekapcsolódva – megerősödött magyarságtudattal térhet haza az Egyesült Államokba. A ReConnect Hungary alumni szervezete a héten indítja el Hungarian Master Class sorozatát.

A HHRF elkötelezetten kitart eredeti célkitűzése, a magyar öntudat megtartása és megerősítése mellett. Munkánkat töretlenül folytatjuk, bár szűkös erőforrásaink igencsak megcsappantak a koronavírus-járvány miatt, így támogatása különösen értékes számunkra. Az adományok ösztönzése érdekében a Kongresszus további adókedvezményeket is megszavazott.

Elkötelezett támogatóink eseti és havi rendszeres adománya állandó megerősítést jelent számunkra.
Minden támogatást hálásan köszönünk!

 

Donate now

 

Please follow and like us: