Fidesz-Pillangószív

Megalakult a Polgári

Pillangószív Szövetség

Alig néhány órával Pelczné Gáll Ildikó szenzációs bejelentése után, miszerint egymillió támogató csatlakozását várják a Jó reggel, Magyarország programhoz, talán elégtelennek tartva a Fidesz-alelnök ismertette programban rejlő lehetőséget, a Fidesz elnöke maga is sajtótájékoztatót tartott, amely egy idő után spontán módon politikai nagy-gyűléssé alakult.

Orbán Viktornak kétség kívül sikerült rálicitálnia a korábbi elképzelésekre azzal, hogy bejelentette, ezennel megalakítja a Fidesz új társadalmi hátterét, illetve az ezt biztosító alulról jövő kezdeményezést, a Polgári Pillangószív Szövetséget. Egyidejűleg bejelentette azt is, hogy a Fidesz szimbólumaként ismert narancs helyett ezentúl a pillangószív számít a magyar konzervatív jobboldaliság és nemzeti összefogás legáltalánosabb jelképének. Mint elmondta, arra számít, rövidesen pillangószív fog dobogni 15 millió magyar kebelében - vagy legalábbis fölötte. Szavainak hitelességét igazolva ő maga azonnal öltönyére is tűzte a magyar összefogás nemzeti logóját. (A kitűző rövidesen előjegyezhető, illetve megrendelhető lesz a Szövetség most készülő honlapján; ára 6000 Ft, de a magyarigazolvánnyal rendelkező határon túli magyarok jelentős kedvezményt kapnak.)

A bejelentés után Orbán Viktor ismertette az egybegyűltekkel az új nemzetegyesítés Jó reggelt, Pillangószív programját, egyben fel is szólította a jelenlevőket az azonnali csatlakozásra. Érvei oly meggyőzőek voltak, hogy a sajtó jelen levő képviselői kivétel nélkül csatlakoztak a mozgalomhoz, a tájékoztató előbb politikai nagy-gyűlésbe ment át, majd a várhatóan minden eddiginél nagyobb hatású nemzeti mozgalom alakuló és nyitó kampánygyűlésévé vált.

A kis sajtószobát néhány pillanat alatt kiköltöztették a Kossuth tére, illetve fel a Várba, ahol egyidejűleg szólaltak meg a haza nagy Mikolái, Kövérei és Semjénjei. Épp időben érkezett a helyszínekre a szlovák rendőröktől menekülő Duray Miklós és a magyar polgári titkosszolgálat védelmében Tőkés László, így már ők is a tanúi lehettek a felemelő pillangónak (!), amikor az ünneplő tömeg Orbán Viktort nem csupán a Polgári Pillangószív Szövetség örökös elnökévé, hanem a Szent Pillangó Lovagrend tagjává is megválasztották.

pillangosziv.balla.biz

Fotók, montázsok: Fidesz, Szalay Krisztián, BéDéKá

olvasás