Furbájol (felhívás ) - Laptop furbájolás illangószív

2003-ban (akkor még más feltételekkel) indított játékom éppen a napokban ér 3. évfordulójához, és éppen a 12. felhívást adom közre. A három magyar igazság és a 12 fejű sárkány jegyében ünnepélyesen bejelentem, hogy ezennel

személyes különdíjat

alapítok, amelyet én magam ítélek oda minden fordulóban - ameddig a készlet tart. A szerenytelenségemet is bizonyító díj 2 db névre szólóan dedikált könyvem (Élted volt regénye, Ne gondolj a fehér elefántra), továbbá, hogy valami minőség is legyen a díjcsomagban, Móra Ferenc: A cinegekirály c. szép gyűjteménye. Ezt a díjat minden fordulóban a szerintem legötletesebb és legjobb teljesítményt nyújtó játékostársnak ítélem oda. A szövegimitátor forduló különdíjasa: moszat, mégpedig Szövegimitátor és Szövegimitátor (II.) posztjaiért, előbbinek példátlan ötletességét, utóbbinak irodalmi nívóját, novellisztikus megközelítését értékelem nagyra. Gratulálok! (Hozzájutás a díjhoz.)

Ezzel együtt megnehezítem a játékot, szigorítom a szabályokat. Ezentúl az új szó identifikcionálásán túl azt is feladatul tűzöm, hogy valamelyik korábbi forduló címszavának is szerepelnie kell az új szócikkekben. (Ez biztosítja, hogy virtuális lexikonunk szerves egészet alkosson.)

A 12. forduló feladványául, szokásosan hosszas vívódás után és sokáig ízlelgetve a rímharapó, fartarolás, dataszoft, korpálás és más remek szavak zamatát, végül újlány leleménye, furbájol szava mellett döntöttem. Ezzel újlány a Gépház blogteres pólóját és 2 kulcstartóját nyerte, gratulálok! (Részletek a díjról.)

A díjazásban nem részesült játékostársak a Gépház által celebrált közönségvoksoláson vesznek rész és további díjat nyernek: lásd a számítóGéház felhívását.

Utópisztikus hirdetés 2017-ből

Könyv ingyenes letöltése, online olvasás. Az EZERKILENCSZÁZNYOLCVANNÉGY, illetve végighallgatható hangoskönyv formájában - Hangoskönyv letöltés - orwelli utópia - ezerkilencszáznyolcvannégy könyv

És akkor

az új felhívás:

Kedves társaim a fikciós identitásban,

arra kérlek benneteket, hogy a FURBÁJOL címszónak írjátok meg alkotói fantáziátok szerinti meghatározását, szócikkét, identifikcióját. A meghatározás, mint ahogy eddig is, lehet személyes és elfogult, ugyanakkor keltheti a tudományos megalapozottság benyomását. Lehet komoly vagy humoros, lehet könnyeden felületes vagy súlyosan veretes, kapcsolódhat szorosan vagy lazábban a címszóhoz. Lehet rövid vagy hosszú, szellemes vagy unalmas, bárgyú vagy tudákos. Identifikcionálhatjátok a feladott fogalmat egyetlen szinonimával vagy tömör állítással, mini-esszével vagy kis történettel. Mindeközben – és ez a játékunk sine qua non-ja –

I) szövegetekben szerepelnie kell legalább egy új fikciós elemnek: (eddig) nem létezett fogalomnak, tárgynak, képzeletbeli személynek, feltételezett könyvcímnek, helyszínnek, körülménynek stb. – olyan szónak vagy kifejezésnek, amelyet a Google nem ismer!!! (Fontos: ezt a fikciós elemet jelöljétek a szövegben dőlt betűvel, hogy a későbbi fordulók számára új címszóul könnyebben kiválaszthassam.)

új: II) bele kell építenetek szövegetekbe a korábbi fordulók legalább egy címszavát (most ezek közül választhattok: internetalma; webkúp; billgéjtizmus; hálózatpederaszta; Glob Alice, Hiszt Erika a netcharisnya; webrátor; pánspermium; cyberpondró; orgialiszt; szövegimitátot - lásd a görgethető menűt balra fent), lehetőség szerint a beépített szóra kössétek rá a megfelelő linket.

Szócikketeket megírhatjátok első felindulásotokban vagy fondor szándékkal – a határidő két hét, azaz augusztus 15., déli 12 óra. (Díjra való aspirálás nélkül azonban később is be lehet kapcsolódni, a korábbi szavak is újraidentifikcionálhatóak!)

A játék további feltételei:

1. Ha van saját blogod (vagy honlapod): készítsed el a szócikket saját webhelyeden!! A poszt címe legyen ez: Furbájol. Ha módodban áll, készíts és/vagy tűzz be képeket, ábrákat, hivatkozz szerzőkre, adj meg linkeket. A cikk végén linkkel utalj a jelen felhívásra (és esetleg erre a címkére is). Miután publikáltad a posztodat, alább a hozzászólásoknál az URL-sávban add meg posztod linkjét, hozzászólásként pedig írd be a feladott szót (a link meg fog jelenni a hozzászólás alsó sorában - ezáltal a te posztod és az enyém egybelinkelődik, így képezve a virtuális szótár egy-egy lapját).

2. Akinek nincs saját blogja wagy más webhelye, az nyisson egyet! Ha erre nem vállalkozik, akkor tűzze be a definícióját hozzászólásként ez alá a felhívás alá, vagy később a leendő összegző oldal alá. A díjért folyó versenyben azonban csupán azok vesznek részt, akik önálló saját posztban teszik közzé szócikküket.

3. Az így publikált szócikkek linkjeit (időrendi sorrendben) egybegyűjtöm a leendő eredményoldalon.

Induljon hát a nemes furbájolás!

--------------

A jelen felhívás szövege szabadon terjeszthető és publikálható, sőt, egyben -endő -andó is - hívjátok fel játékos kedvű és egészséges fantáziájú barátaitok figyelmét játékunkra!

Frissítés: a Gépház felhívása közönségszavazásra.

Furbájolás. Identifikció

UngParty Manzárd. BDK webáriuma.

Google első hely - organikus találat

online content marketing = Furbájolás. Fiktív szavak lexikona. Balla D. Károly blog. A kárpátaljai magyar író alkotói műhelye. Identifikció. Google első hely.

Laptop szerviz honlap optimalizálás billentyűzet töltő tartalommarketing módszerrel. Pillangószív metelik. bdk, laptop alkatrész, google első oldal, url-seo: google barát weboldal optimalizálás - honlap, Pillangószív, Kárpátalja, kárpátaljai magyar irodalom, tartalommarketing, web blog, kereső marketing

pánsíp