Orbán erdélyiek vállán hüppög

Alaposan elveri a port Orbánon a romániai magyarok napilapja, az Új Magyar Szó. A Bukarestben megjelenő újság felelős szerkesztője egyértelműen fogalmaz mai cikkében:

"A tusnádfürdői szabadegyetemen rendszeresen megtartott eddigi fellépései közül ... Orbán Viktornak ez volt a talán legkevésbé alkalomhoz és helyzethez illő beszéde. A Fidesz elnöke részéről mindenképpen szegénységi bizonyítvány, hogy a határon túli magyarok vállán sírja el csúfos választási veresége feletti bánatát." (Salamon Márton László cikke; érdemes elolvasni!!)

No, ezt nem teszi a kirakatba az az Orbán, akit egyes körökben még mindig a határon túli magyarok védszentjének képzelnek, és nem veszik észre, soha senki nem ártott még a magyar-magyar ügynek annyit, mint éppen ő.

Csak üdvözölni lehet, hogy a határon túliak közül is egyre többen vállalják az ilyen markáns és egyértelmű elutasítást. Jó lenne hinni, hogy ha Orbánnak a Magyarországi politikába sikerülhet is visszakapaszkodnia (már megint be akar kopogtatni minden lakásba!), a józanon gondolkodó határon túliak egyszer s mindenkorra kivetik a szívükből.


manza.dr.hu