Összes bejegyzés
Nevem:
Email vagy Url:
Mondom :

blogring.hu
Újabban megjelent:
Hiány-előzmények
Időnek előtte
MozgóManzárd 03-04
Szembesülés-interjú
 
Új könyvem:
 
Hírek Kárpátaljáról:
 
Az oldal statisztikája:
 
<<üzenőfal
főbb rovatok és frissek: a fotóm alatt>>

Balla DK webnaplója - a legfrissebbhez
C-dul:  >> több C-dul

Programunk a Könyvhéten
05. jún. 4.
szabad fórum  |  hozzászólás

Ezúttal nem jelentkezem távnaplóval, majd itthonról fogok beszámolni távol töltött napjainkról. Főhadiszállásunk Leányfalun lesz szombat estétől kedd reggelig, és onnan indulunk majd az alább részletezett programjainkra.

*

Jó pár elemzést, véleményt, találgatást elolvastam az elnökválasztásról (pl. itt); mire hazaérkezünk, épp lezajlik a 3. forduló, új elnöke lesz a Magyar Köztársaságnak. De hogy kicsoda?

Azt gondolom, a papírformának megfelelően Sólyom győzelme a legvalószínűbb, de nem zárok ki váratlan fordulatot sem. Nem lehetetlen sem új jelölt állítása, sem a mostaniak egyikének visszalépése (utóbbira azért nem mernék nagy összegben fogadni). És hát persze az sem kizárt, hogy valami furmányos modón (pl. sok érvénytelen Fidesz-szavazat okán - miért is ne? - vagy ha az SZDSZ újra megalkudna) mégis bejön az, amit a szocialisták továbbra is hajtogatnak. Ennek szerintem szintén elenyészően kicsi az esélye. Szinte bizonyosnak látszik, hogy a koalíció vesztesen fog kijönni ebből a maga-teremtette helyzetből, és ez, mondják a nálam okosabbak, megpecsételheti a baloldal sorsát. Mostani állapotukban nem nagy kár értük. Ha majd ellenzékbe kerülnek, megint szimpatikusak lesznek és lehet nekik teljes gőzzel szurkolni, hogy legyőzzék az undok Fideszt, lehet majd örülni, ha sikerül nekik, és lehet majd figyelni, a hatalom birtokában pár év alatt hogyan számolják fel ellenzékben szerzett erkölcsi tőkéjüket. Vajon hány ciklusnyi tehetetlenség van még benne ebben a vetésforgóban?

2005., június 5-6  
Programunk a Könyvhéten
Kezdés
Helyszín, program
június 5.,
11-12 óra
(vasárnap)

Budapest, Szt. István tér, 8-as stand (Pro Pannonia Kiadó)

Balla D. Károly dedikálja Szembesülés c. új regényét

június 5.,
17 óra
(vasárnap)

Leányfalu, Helytörténeti Múzeum kertje, Móricz Zsigmond út 153.


Meghívó

A Faluház és Könyvtár, Leányfalu és a Pest Megyei Könyvtár tisztelettel meghívja Önt, családját és barátait egy nyáresti könyvbemutatóra és beszélgetésre a Leányfalu Helytörténeti Múzeum kertjébe: (Móricz Zsigmond út 153.)

2005. június 5-én,
vasárnap 17 órakor

Vendégeink az Ünnepi Könyvhéten:

Balla D. Károly és Berniczky Éva
kárpátaljai íróházaspár

június 6,
18 óra
(hétfő)

Solymár, Apáczai Csere János Művelődési Ház és Könyvtár, Solymár, Templom tér 5.


Szembesülés

2005. június 6-án,
hétfőn 18 órakor

a solymári Apáczai Csere János Művelodési Ház és Könyvtár

vendégei lesznek az Ünnepi Könyvhét alkalmából

Balla D. Károly és Berniczky Éva
íróházaspár Kárpátaljáról

Cím: Solymár, Templom tér 5.


Linkajánlat (168 óra): Lengyel László: Liberálisok

...A liberálisok egyik esélye, hogy liberálisok. Kizárólag ott élnek, ahol 1990 és 1994 után meg tudtak kapaszkodni az önkormányzatokban: Budapesten és néhány városban. A liberálisok nagy lehetősége Orbán Viktor, aki elrontotta magát és pártját a polgári világban. A liberálisok esélye a polgári városokban van, ahol 1998 és 2002 között csalódtak a Fideszben. Hiszek Tölgyessy Péternek, aki szerint hatszázezer polgári választó hagyta ott 2002-ben Orbánt, mert polgári, nyugodt, európai Magyarországot várt tőle, és "gyüttment", korrupt, nyugtalan és nem európai országot, várost kaptak helyette.

>>tovább


Hozzászólások, kiegészítések naplómhoz: (lásd még ITT is)