Délután könyvbemutatóm a Petőfi Irodalmi Múzeum éttermében. A Magyar Békeszövetség (!) és a Pro Pannonia Kiadó közös rendezésében sora került alkalom eléggé sajátos, de alapjában véve nagyon kellemes volt. Szirtes Gábor mint kiadó mutatta be Szembesülés c. könyvemet, és főleg szakmai kérdéseket tett fel nekem, így elég sok szó esett műhelykérdésekről, koncepcióról, filológiai "trükkjeimről". A közönség egy részét ezt láthatóan értékelte, de szerintem közel sem mindenkit.

A legjobban annak örültem, hogy sok kedves barát és ismerős eljött hívásomra. Reggel kicsit félve hívtam fel Éva nénit, Kovács Vilmosnét: évek óta nem jelentkeztem sem nála, sem kis Évánál, pedig azelőtt nemigen fordulhatott elő, hogy ne keressem őket és a lehetőséget a találkozásra. De neheztelésnek semmi jelét nem mutatta az idősebbik Éva, örült az invitálásnak, és el is jött a bemutatóra. Ez valóban nagyon jólesett, személyesen és nyilánosan megköszöntem gesztusát, a dedikációt pedig úgy kezdtem, hogy "Klütaimnésztrának, Elektra édesanyjának..." (Kis Éva nem tudott eljönni, vele most, este beszéltem, sajnos holnap sem ér rá.)

Eljött többek között Zalatnay István, Mika Robi, Kulcsár István, sőt, Körös László és Csönge Attila is, akikkel eddig csak az interneten találkozhattam: egy-egy hűséges szerzőm és olvasóm a virtuális világban. Természetesen ott volt Marika és István, kedves házigazdáink. István rengeteg fotót készített, ezekből majd otthon összeállítok egy oldalt.

A teljes naplószöveghez

Google keresés: első hely, oldal