Új könyvem. Szembesülés. 121 fragmentum egy hiányregény környezetéből. Pro Pannonia, 2005. >>részletek
a legfrissebb anyagaim>>

Ez a regény nem volt, nincs, és nem is lesz soha. Regény nem lesz. Szerkezet, teória, halmaz – igen. Még ábránd, szerelem, szorongás vagy bűnhődés is lehet, csak regény, regény nem, mert lényegét éppen az képezi, hogy hiányzik. Mihelyst lenni kezdene, már egyáltalán nem lehetne. Hiszen attól van, hogy nincs. >>tovább a bemutató oldalra>>>

Innen nyílnak személyes oldalaim
<<Balra a rendszer fontosabb alegységei

Naplóm: 1997-től az aktuálisig:


Soha nem laktam másutt, mint Ungváron. A születésem utáni évtől kezdve még a ház is ugyanaz. Minden más megváltozott körülöttem; nagyrészt bennem is.
Jobb költők az én életkoromban már rég halottak voltak: éveim számát egy ideje 50-re kerekekítem fel. A könyveimét 20-ra. Amennyi ezeknek a híja, épp annyi a többletem, ha azt mondom: 30 éve publikálok és 25 éve jelent meg első kötetem.
1989-től vagyok szabadúszó - és néhány éve talán szabad is.
Hibáim az erényeim és erényeim a hibáim. Annyi a hendikepem, hogy páholyból nézhetem a világot. Nagy sikereim kis kudarcokból állnak össze, és sikerek sorozata rajzolja ki fiaskó-életemet.
Félő, nem leszek már sem Nobel-díjas csillagász, sem világhírű jazzgitáros. Összefoglalható világnézetem és behatárolható identitásom sem lesz már soha.

vallomásokrövid életrajz | részletes életrajz | elérhetőség | publikációk

Újabban feltöltött írásaim műfajok szerinti listái