2006. július 13., csütörtök Országos közéleti lap II. évfolyam, 103-104. (165-166.) szám
Hirdessen Ukrajna egyetlen országos magyar lapjában
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum Főszerkesztő
Hírszertár

"Eladják a berlini olimpiai stadion gyepét, a Quelle cég kis darabokra vágja és eladja a rajongóknak" – nyilatkozta Alan Cairncross, a stadion pályagondnoka a Der Tagesspiegel berlini lap vasárnapi kiadásában. Előrendeléseket az interneten keresztül máris felvesznek. Egy 30x20 centiméteres darab 75 euróba kerül, s bizonylattal igazolják, hogy a gyepdarab valóban az olimpiai stadionból származik.

* * *

Olasz sajtóértesülések szerint Marcello Lippi, az olasz válogatott szövetségi kapitánya arra készül, hogy lemond, miután világbajnoki győzelemre vezette a squadra azzurát. Az 58 éves szakember – akinek a szerződése a hónap végén jár le – a berlini döntő utáni sajtótájékoztatón nem kívánt válaszolni arra az ünneprontó kérdésre, hogy ő marad-e a szövetségi kapitány.

* * *

Jürgen Klinsmann nem hosszabbítja meg szerződését. A kapitány utódja eddigi segítője, Joachim Löw lehet a Nationalelf élén. Bár szinte egész Németország reménykedett a maradásában, Jürgen Klinsmann, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy döntött, hogy távozik.

* * *

A visszavonuló Zinedine Zidane-t választották a vasárnap véget ért labdarúgó-világbajnokság legjobb játékosának a tornán résztvevő újságírók, ám a francia klasszis elveszítheti ezt a kitüntető címet. Olasz sajtóértesülések szerint Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke azon gondolkodik, hogy megfosztja a visszavonuló játékost ettől az elismeréstől. Blatter ehhez még annyit fűzött hozzá, hogy őt személyesen is sokkolta a Zidane-féle eset, azonban a piros lap eseményeinek kivizsgálásáig vár a döntéssel.

Minden jog fenntartva © 2006 Kárpáti Igaz Szó