2006. július 13., csütörtök Országos közéleti lap II. évfolyam, 103-104. (165-166.) szám
Hirdessen Ukrajna egyetlen országos magyar lapjában
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum Főszerkesztő
Tíz magyar arany a kajak-kenu EB-n

A zórónapi 500 m-es finálékat négy arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel zárta a magyar küldöttség a racicei kajak-kenu Európa-bajnokságon, s összesen tíz aranyéremmel fejezte be a csehországi kontinensviadalt.

A győzelmek sorát ezúttal is Benedek Dalma nyitotta meg, és közvetlenül ezután Benkő Zoltán is megszerezte az első helyet. A két kajakos egyes után következett a Kovács Katalin, Janics Natasa duó magabiztos címvédése, majd pedig a Paksy Tímeával és Fazekas Krisztinával kiegészült négyesük is fölényesen verte a mezőnyt k-4-ben. A délutáni 200 méteres döntőkben két-két első és második, valamint egy harmadik helyezést értek el a magyarok, így a piros-fehér-zöld küldöttség 10 arany-, 4 ezüst- és 4 bronzéremmel zárta a viadalt.

Kovács és Janics összesen – s egyenként is – hat aranyérmet gyűjtött az EB-n, ez korábban még senkinek sem sikerült. "Csak annyit tudok mondani, hogy minden a terveink szerint alakult és rendkívül boldogok vagyunk, hogy minden számunkat sikerült megnyerni. Jól ment és jól is esett a versenyzés. Persze a vb-n majd más lesz az időbeosztás, de arra is felkészülünk" – mondta Kovács, aki társaival együtt az utolsó döntő után a stégről belecsobbant a racicei pálya vizébe, és felszabadultan lubickolt.

Minden jog fenntartva © 2006 Kárpáti Igaz Szó