2006. július 13., csütörtök Országos közéleti lap II. évfolyam, 103-104. (165-166.) szám
Hirdessen Ukrajna egyetlen országos magyar lapjában
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum Főszerkesztő
Sportvilág
Kanadai focisták Kárpátalján

Nem mindennapi vendégek érkeztek vidékünkre, Kanada egyik legpatinásabb női labdarúgó-együttese, a Canadien Soocers.

A tervek szerint a kanadai együttes ma Perecsenybe utazik, ahol a helyi csapattal méri össze erejét és ismerkedik a vidék nevezetességeivel. A tengerentúlról érkezett női labdarúgócsapat két hetet tölt Kárpátalján és több együttessel méri össze erejét. Valószínűleg pályára lép a beregszászi járási Jánosiban, Munkácson és a női labdarúgás fellegvárának számító Felső-Tisza-vidék egyik településén is.

Az MTV jóvoltából az EB-t is láthatjuk

Jó hír a kárpátaljai futballszurkolóknak is: Magyarországról a Magyar Televízió szerezte meg a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság közvetítési jogát, a közszolgálati csatorna a kontinensviadal 31 mérkőzéséből huszonhetet élőben sugároz majd.

Ezt sajtótájékoztatón jelentette be Rudi Zoltán tévéelnök és Schulek Csaba, a sportosztály főszerkesztője. A két év múlva sorra kerülő svájci–osztrák közös rendezésű kontinenstorna meccsei 18 órakor és 20.45-kor kezdődnek. Az Európa-bajnokságig még 695 nap van hátra.

Ami a Bajnokok Ligája 2006–2007-es idényét illeti, a közszolgálati csatorna Telesportja tizenhárom héten át heti egy mérkőzést közvetít élőben.

Búcsú Montoyától

A McLaren-Mercedes döntése alapján Juan Pablo Montoya helyett a csapat tesztpilótája, Pedro de la Rosa indul a Formula-1-es világbajnokság hétvégi Francia Nagydíján, s az idény további versenyein is.

A csapat azonnali hatállyal felbontotta a kolumbiai klasszis szerződését. Montoya a NASCAR-sorozatban folytatja pályafutását, sőt, apai örömök elé néz. De la Rosa legutóbb a tavalyi Bahreini Nagydíjon jutott szóhoz versenypilótaként.

Minden jog fenntartva © 2006 Kárpáti Igaz Szó