2006. július 13., csütörtök Országos közéleti lap II. évfolyam, 103-104. (165-166.) szám
Hirdessen Ukrajna egyetlen országos magyar lapjában
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum Főszerkesztő
Vesztegetési botrány: beszállt a politika

Úgy tűnik, hogy a vasárnap megszerzett világbajnoki aranyérem mögé kívánnak bújni a vesztegetési botrányban vétkesnek tartott olasz futballklubok, s a berlini diadal miatt enyhe büntetés kiszabását követelik. Az érintett csapatok mindenáron el akarják kerülni a kizárást, s ezért most "kampányba" kezdtek. Sőt, most már politikai vonalon is puhítják az ítélethirdetésben érintett jogi személyeket.

"Tegyük azt, amit az ókori Rómában. Élvezzenek kiváltságot azok, akik növelik a presztízsünket. Bánjunk velünk különlegesen, hiszen többet érnek, mint az átlagemberek. A döntésnél figyelembe kell venni a berlini győzelmet" – jelentette ki Clemente Mastella igazságügy-miniszter.

Az egykori kormányfő, Silvio Berlusconi szerint a szurkolók bűnhődnének a leginkább, ha csapatát, az AC Milant, valamint a Juventust, a Fiorentinát és a Laziót száműznék az élvonalból. "Nem büntethetjük meg a drukkereket! A vétkes személyeket természetesen el kell tiltani, de a klubokat nem szabad megbüntetni" – jelentette ki a milánói klubtulajdonos.

Piero Fassino, a baloldali demokraták vezetője hasonló szellemben beszélt az ügyről. "A tervezett büntetések enyhítéséért esedezem. A szurkolók nagyon félnek attól, hogy kizárások lesznek" – szögezte le a politikus.

Az Olasz Labdarúgó-szövetség ügyvivő vezetője, Guido Rossi az elmúlt napokban többször hangsúlyozta, a vb-siker nem mentesíti a klubokat a büntetés alól. Az viszont elgondolkodtató, hogy már több alkalommal módosult az ítélethirdetés időpontja. A legfrissebb hírek szerint a hétvégére derül ki, mennyiben módosul az olasz élvonal mezőnye.

Minden jog fenntartva © 2006 Kárpáti Igaz Szó