2006. július 13., csütörtök Országos közéleti lap II. évfolyam, 103-104. (165-166.) szám
Hirdessen Ukrajna egyetlen országos magyar lapjában
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum Főszerkesztő
Bulvár
Félmilliárd a képviselők eltartására

Az ukrán parlament működtetése az adófizetők 606,5 millió hrivnyájába kerül az idén – írja a Gyelo című lap a Legfelső Tanács idei költségvetési kimutatásaira hivatkozva. A lap írója megjegyzi, a ráda fenntartása évről évre legalább 40 százalékkal drágul: míg 2004-ben 306, 2005-ben már 471 millió hrivnyát emésztett fel.

Honatyáink idei étkeztetésére a Legfelső Tanács éttermében másfél milliót különítettek el.

Üdülőkomplexumaik fenntartására 54 milliót szánnak, ami 20 millióval több a tavalyelőtti összegnél. Három szanatórium áll az ukrán képviselők rendelkezésére. A Nizsnya Oreanda, Gyulber és a Zatoka üdülőkben egyébként egy átlagpolgár napi 150 dollárért pihenhet.

Szolgálati utak fedezésére 9 milliót szánnak. Egy honatya havonta 25 órát használhatja a szolgálati autót. Amennyiben ez nem elegendő számára, ingyen veheti igénybe a tömegközlekedési eszközöket. Választókerületébe utazva havonta kétszer ingyen repülhet a légitársaság gépein.

Egy törvényhozó évente 5 ezer hrivnyából telefonálhat, havonta 40 hrivnyára vehet papír- és írószereket, referensei munkájára pedig havi 9 ezer hrivnyát költhet.

Minden jog fenntartva © 2006 Kárpáti Igaz Szó