2006. július 13., csütörtök Országos közéleti lap II. évfolyam, 103-104. (165-166.) szám
Hirdessen Ukrajna egyetlen országos magyar lapjában
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum Főszerkesztő
Emberi mulasztás okozhatta a tömegszerencsétlenséget
"A derék, öreg busszal már öt éve szállította a falubelieket..."

Nyolc földink, köztük két kiskorú vált a tűz martalékává a Lemberg felé vezető főúton kigyulladt autóbuszban. További két személy égési sérülésekkel kórházba került. Az öreg Tadzsikisztán márkájú jármű előbb "kilehelte a lelkét", majd amikor a vezető hozzálátott megjavítani, felcsaptak a lángok...

Amint arról már beszámoltunk, a borzalmas tragédia múlt szerdán történt. Hajnali öt óra volt. A magántulajdonban lévő Tadzsikisztán-3205 típusú, régi autóbusz tizenegy személlyel és az általuk megtermelt, eladásra szánt paradicsommal az utastérben az egyik lembergi piacra tartott. Sztrijt elhagyva az "öreg csotrogány" motorja köhögni kezdett, majd teljesen leállt. A buszvezető kiszállt, hogy az addig gázzal hajtott lóerőket átkapcsolja benzines meghajtásra. Az utasok eközben békésen szunyókáltak.

A 16 éves Jaroszlav annak köszönheti az életét, hogy ő követte a jármű vezetőjét, kíváncsi volt, mitől állt le a motor? Ő így emlékszik a történtekre:

– A sofőr magához intett. Mivel nem akart beindulni a busz motorja, arra kért, hozzak ki az utastérből egy kanna benzint. Annak tartalmát a tankba töltötte. Amikor megpróbálta beindítani a járművet, hirtelen minden lángba borult. Bénítóan hatott a látvány. Másodpercekig csak álltunk, aztán rohantunk menteni a többieket. Először az ajtót próbáltuk kinyitni, de valamiért beragadt. Ekkor az ablakokat kezdtük bezúzni. De sajnos csak két asszonyt érkeztünk kimenteni.

A baleset helyszínére kivonult katasztrófa-elhárítók megállapították, hogy a járműben rekedt embereknek esélyük sem volt a menekülésre. Pavlo Vaszilenko, a Lemberg Megyei Katasztrófa-elhárítási Főosztály sajtószolgálatának vezetője elmondta:

– A buszt haszonjárművé alakították át, ezért nem voltak benne ülések. Az utasok a padlóra leterített pokrócokon, zsákokon ültek. Mozdulni is alig volt hely a paradicsommal teli ládák között. A felcsapó lángoktól a faládák pillanatok alatt kigyulladtak és tűzfalat alkotva zárták el a menekülés útját. A tűz keletkezésekor ráadásul az utasok békésen aludtak, csak nehezen eszméltek a bajra.

Mint a sajtószolgálat vezetője megjegyezte, ő leginkább azon csodálkozik, hogy miként tudott az öreg busz akadálytalanul átjutni rakományával a hágók térségében lévő ellenőrzőállomásokon. Vajon a közlekedésrendészet munkatársai miért engedték szó nélkül továbbhaladni a buszt, holott a gépkocsivezető durván megsértett több elemi biztonsági előírást. Egy hirtelen fékezéskor az emberekre borulhattak volna a szabálytalanul berakodott paradicsomos rekeszek.

Mint azt az imént már idézett túlélő elmondta, az út már az indulástól kezdve tele volt baljós előjelekkel. Például kétszer kaptak defektet, majdnem az út menti szakadékba zuhantak.

A megyei közlekedésrendészet baleseti kimutatásaiból kiderül, hogy a leggyakoribb szabálysértések közül való a gépjárművek önkényes, engedély nélküli átalakítása. Olekszandr Pauk, a Munkácsi Járásközi Állami Közlekedésrendészet helyettes vezetője ezt így kommentálta lapunknak:

– Valóban sok gépjármű-tulajdonos barkácsol odahaza, alakítja át haszonjárművét személyszállításra vagy éppen fordítva. Ám ahhoz, hogy az ilyen jármű forgalmi engedélyt kapjon, át kell esnie a szakszerű műszaki ellenőrzésen.

A rendőrségi szakvélemény szerint a buszbaleset a biztonsági előírások sorozatos és durva megsértésének következménye. A mentésre kivonult lembergi tűzoltók munkáját irányító Vitalij Sztefan szerint is a jármű vezetője okolható a tragédiáért. Az utastér például a motorházban történő szerelés közben telítődött gáz és benzingőz keverékével. Ezt a véleményt osztja Jevhen Rizsij, a Lemberg Megyei Állami Közlekedés-rendészet vezetője is:

– A sofőr benzint öntött a karburátorba, mivel nem sikerült beindítania a motort. E művelet közben keletkezett a tűz. A felhevült motortestre löttyintett üzemanyag belobbant, majd pillanatok alatt a benzingőzzel és gázzal telített utastér is lángba borult. Egy-két perc múltán felrobbant a jármű. Minden jel szerint emberi mulasztás történt, melynek súlyosságát az ügyészség nyomozói hivatottak megállapítani.

Az eddigi vizsgálatok kiderítették, hogy a tulajdonos gépjárművét az idén még nem vitte el a kötelező műszaki vizsgára. Holott a személyfuvarozásra is használt autóbusz műszaki ellenőrzése negyedévente kötelező. A Tadzsikisztán ráadásul nem legális átalakításon esett át. A tulajdonos a szakhatóság engedélye nélkül "barkácsolt", ami végeredményben nyolc ember halálát idézte elő.

A nagyszőlősi járási Nagycsongován (Borzsavszke) azóta is gyászol a falu közössége. Merthogy innen indult útnak a "halálbusz".

Ivan Szak polgármester a könnyeivel küzd. "A szegény embert az ág is húzza. Helyben nincs más megélhetés, csak amit a háztáji nyújt. A megtermelt zöldség, gyümölcs elszállítása valamelyik távoli piacra pedig csak más településen bérelt járművel lehetséges, mert helyben nincs fuvarozó vállalkozó. A Tadzsikisztán vezetőjét jól ismerjük. A derék, öreg busszal már öt éve szállította a falubelieket. Eddig soha semmilyen probléma nem volt..."

Szíjjártó Erika

Minden jog fenntartva © 2006 Kárpáti Igaz Szó