2006. július 13., csütörtök Országos közéleti lap II. évfolyam, 103-104. (165-166.) szám
Hirdessen Ukrajna egyetlen országos magyar lapjában
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum Főszerkesztő
Miből és hogyan élünk?

Az embert nemcsak a jelen izgatja, hanem arra is kíváncsi, mi vár ránk az elkövetkezőkben. Mire számíthatunk? A kérdésre az alábbi tényekből ki-ki leszűrheti a választ...

Július 1-jétől számos változás történt az életünket befolyásoló dolgokban. A minimálbér összege 375 hrivnyára emelkedett. Decemberben újabb 25 hrivnyás emelés következik. Ugyanakkor 25 százalékkal emelkedik a háborús cselekményekben részt vettek nyugdíja.

A földgáz fogyasztói árát nemrég emelték. Sajnos, rossz hír, hogy a tervek szerint újabb 85 százalékos gázáremelés várható. A lakossági gázfogyasztók számára ezer köbméter már 414 hrivnyába kerül. A költségvetési cégek, közületek számára ugyanezért a mennyiségért 648 hrivnyát számfejtenek. A kommunális vállalatok esetében az értéktöbbletadót fizetők és nem fizetők számára ezer köbméter földgáz 586 hrivnya 60 kopijkába, illetve 686 hrivnyába kerül. Azok a magánszemélyek, akik rendelkeznek fogyasztásmérővel, egy köbméter földgázért 40,7 kopijkát, a gázórával nem rendelkezők pedig 44,4 kopijkát fizetnek.

Július 1-jétől korlátozásokat vezettek be a dohányosok számára a nem dohányzók védelmében. A közterületeket ezek szerint úgy kell fele-fele arányban felosztani a két "tábor" között, hogy a dohányfüst ne zavarja az azzal nem élőket.

Ide vonatkozó hír, hogy ez év június 1-jétől tilos forgalomba hozni olyan 2005. június 1. előtt gyártott dohányárut, melyen nincs feltüntetve a gyártás időpontja és a fogyasztói ár.

Minden jog fenntartva © 2006 Kárpáti Igaz Szó