2006. július 13., csütörtök Országos közéleti lap II. évfolyam, 103-104. (165-166.) szám
Hirdessen Ukrajna egyetlen országos magyar lapjában
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum Főszerkesztő
Útfejlesztési program

Ötéves állami közútfejlesztési programot hagyott jóvá az ukrán kormány, amelyet francia, olasz, lengyel, török, orosz, máltai és macedón vállalatok, valamint a Világbank és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) képviselőinek jelenlétében ismertettek Kijevben.

A Korrespondent.net beszámolója szerint a program 22 projektet tartalmaz, amelyek kivitelezését a kormány a befektetők és a nemzetközi pénzintézetek bevonásával képzeli el.

A projektek megvalósításához mintegy hétmilliárd dollárnyi tőke bevonása szükséges.

A programmal összefüggésben módosítani kell a koncessziókra vonatkozó jogszabályokat és az egyéb kapcsolódó normatív rendelkezéseket, hogy vonzóbbá tegyék a közutak építését és rekonstrukcióját célzó befektetéseket.

A hatóságok részéről azt ígérik, hogy a szükséges jogszabály-módosításokat még ebben az évben végrehajtják.

A beruházások keretében 2006–2010 között mintegy 2450 objektum kivitelezését tervezik, amelyek hossza összességében eléri a négyezer kilométert.

A tervek között szerepel többek között a Lemberg–Krokovec, a Kijev–Vinnica, a Kijev–Csap, a Kijev–Kovel, a Scserbakovka–Harkiv, a Harkiv–Szimferopol–Szevasztopol szakasz építése, felújítása, korszerűsítése.

(nigriny)

Minden jog fenntartva © 2006 Kárpáti Igaz Szó