2006. július 13., csütörtök Országos közéleti lap II. évfolyam, 103-104. (165-166.) szám
Hirdessen Ukrajna egyetlen országos magyar lapjában
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum Főszerkesztő
Pénz-tár

Kijev. Még az idén szeretné megnyitni első kijevi szállodáját a török Rixos szállodafejlesztő és -üzemeltető társaság. A 223 szobás beruházás helyszínéül a főváros kulturális és adminisztrációs negyedét választotta. A cég egyébként már működtet egy 434 szobás hotelt Truszkavecen. A török vállalatnak más kelet-európai érdekeltségei is vannak. Szintén ebben az évben szeretne befejezni egy dubrovniki projektet, melynek során egy 230 szobás szállodát kívánnak átadni Horvátország déli részén.

* * *

Harkiv. Háztartási gépeket gyártó üzemet hozna létre Harkivban a Gorenje. A tervezett projekt első szakaszában mosógépeket gyártanának, mintegy 12–15 millió eurós beruházással. Végső döntést azt követően hoz a szlovén vállalat, hogy tájékozódott a potenciális ukrán beszállítók lehetőségeiről. A mintegy 400 alkalmazottat foglalkoztató üzem gyártási kapacitása évi 300 ezer mosógép lenne.

* * *

Ungvár. Hazai ökológusok szerint a jelenlegi erdőirtási mutatók mellett a közeljövőben eltűnhetnek az erdők a Kárpátokból. A jelenség oka az illegális fakitermelés. A térség egyes településein a környezetvédők szerint minden második udvarban törvénytelenül fafeldolgozó üzem működik.

Minden jog fenntartva © 2006 Kárpáti Igaz Szó