2006. július 13., csütörtök Országos közéleti lap II. évfolyam, 103-104. (165-166.) szám
Hirdessen Ukrajna egyetlen országos magyar lapjában
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum Főszerkesztő

Sötét percek
Ölt az áram

Lakóházuk alagsorában holtan találta húszéves fiát egy munkácsi házaspár. A fiatalember a vízelzáró csapot ment megnézni, de feltűnően sokáig odamaradt. A szülei a vezeték mellett találták. Értesítették a mentőket, de már nem lehetett rajta segíteni. A halál oka áramütés. A tragédia körülményeit vizsgálják.

Főbe lőtte magát

Önkezűleg vetett véget életének egy sorkatona Csap közelében. A helyi határőr osztagnál szolgálatot teljesítő fiatalember éppen őrségben volt, amikor a nála lévő szolgálati fegyvert maga ellen fordította. Az Ivano-Frankivszkból származó 20 éves fiatalember tettének oka egyelőre ismeretlen. Az ügyben vizsgálatot indítottak.

"Jótékonykodó" tolvajok

Jótékonysági alapítvány munkatársának adta ki magát két fiatal nő, amikor bekopogott egy idős munkácsi férfi otthonába. A magányosan élő házigazda beengedte a lakásába a hölgyeket, akik mindenféle mesét adtak elő a hamarosan érkező és szétosztásra kerülő segélyszállítmányról. Ám, miközben szóval tartották az öreget, elemelték a megtakarított pénzét: 800 hrivnyát, 30 dollárt és 50 eurót. A szélhámosok egyike teltidomú, 40-45 év körüli, középtermetű nő. Társa kissé magasabb, vékony testalkatú, 20-30 év körüli.

A rendőrök kérik a lakosságot, elsősorban az egyedülálló nyugdíjasokat, hogy idegent semmilyen indokkal ne engedjenek a lakásukba. Amennyiben a fenti személyleírással megegyező "jótékonykodó" hölgyek kérnének bebocsátást, azonnal hívják a rendőrséget.

Az utolsó cigaretta

Végzetesnek bizonyult egy 49 éves csopivci férfi számára a dohányzás. Az illető a futball-világbajnokság egyik esti mérkőzése közben gyújtott rá élete utolsó cigarettájára az ágyban. Szurkolás közben ugyanis elnyomta az álom. A takaró pedig tüzet fogott a ráhullott cigaretta-parázstól. Mire a háziak észbe kaptak és riasztották a mentőket, a férfi már megfulladt a füstben.

Nazar, a megvesztegethetetlen

A szolgálati ebek nélkül a határőrök és a vámosok dolga is jóval nehezebb lenne. A speciálisan kiképzett kutyák szimata csalhatatlan. Ráadásul nem lehet őket megvesztegetni, lekenyerezni.

Nazar, az Ungvári Vámhivatal országos hírnévre szert tett kábítószerkereső labradorja és Arnold nevű kollégája ezúttal Odesszában mutatta be egy szigorú zsűri előtt kiváló szaktudását. A két ungvári négylábú az emberi léptékkel szakmai továbbképzésnek nevezett eseményt követően kitűnő eredménnyel vizsgázott.

Minden jog fenntartva © 2006 Kárpáti Igaz Szó