2006. július 13., csütörtök Országos közéleti lap II. évfolyam, 103-104. (165-166.) szám
Hirdessen Ukrajna egyetlen országos magyar lapjában
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum Főszerkesztő
Tragédiák kánikulában

A hőség sajnálatos módon kihatással van a baleseti statisztikára is. A megyei állami közlekedésrendészet megelőzési osztályának tájékoztatója szerint a melegben a volán mögött ülőknél lankad a figyelem, nő a reakcióidő. Ilyenkor a gyorshajtásnak könnyen végzetes következménye lehet.

Ungváron egy Mercedes 33 éves vezetője szenderedett el a volán mögött. A gépkocsi kidöntött egy vasbeton villanyoszlopot, majd fának csapódott. Az autó vezetőjének a haja szála sem görbült, utasát viszont súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Ugyancsak a megyeszékhelyen történt az a baleset, melynek elszenvedője egy kétéves kisfiú. A gyerek a nagyapja kezét fogva sétált, amikor egy VAZ-21091 márkájú személygépkocsi elgázolta a gyereket, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. A Lada vezetője a segítségnyújtást elmulasztva a gázpedálra lépett és elmenekült a helyszínről. A gépkocsiról kiderítették, hogy egy 43 éves szolyvai férfi tulajdona.

Egy személy életét vesztette, hárman súlyos sérüléseket szenvedtek a munkácsi járási Obaván történt karambolban. A megengedett sebességhatárt alaposan túllépő BMW vezetője egy pillanatra elaludhatott a volán mögött, aminek következtében a jármű lesodródott az útról és az árokba borult. A gépkocsit vezető 23 éves ungvári fiatalember szörnyethalt. Három utasát kórházban ápolják.

A figyelmetlenség és a sebességhatár túllépése okozott balesetet Nagygejőc belterületén. Egy Lada 30 éves vezetője veszítette el uralmát járműve felett és egy villanyoszlopnak hajtott. Az ütközés következtében a vezető és utasa is súlyosan megsérült.

Cserbenhagyta áldozatát az a sofőr, aki Beregszászban, a Munkácsi utcában gázolt el egy 46 éves nőt. A súlyos fejsérülést szenvedett asszonyt sorsára hagyó 51 éves helybéli férfit őrizetbe vették.

B. Cs.

Minden jog fenntartva © 2006 Kárpáti Igaz Szó